Cici

Prvi stik z gibom in vsem kar ta omogoča je plesna pripravnica - Cici, ki je namenjena otrokom starosti 5 - 6 let.
Urnik Več informacij

Cici

Prvi stik z gibom in vsem kar ta omogoča je plesna pripravnica. Ples pomaga pri telesnem razvoju otroka, pomaga in bogati njegovo čustveno doživljanje, spodbuja delovanje njegove domišljije, postavlja zahteve razuma in ga spodbuja pri raziskovanju prostora.

Otroci v tem starostnem obdobju radi raziskujejo formacije, kot so : kolona, krog, kača in kasneje tudi par. Raziskujejo med različnimi ritmi in nivoji plesanja – od visoke hoje po prstih, srednjega korakanja in nizkega plezanja. Radi uprizarjajo svoja čustva veselja, jeze, žalosti, strahu in presenečenja.

Velik poudarek je na otroški ustvarjalnosti, kjer pa si pomagamo z različnimi rekviziti in skrbno izbrano glasbo. Plesna pripravnica je mešanica plesnih stilov in elementov smeri HipHop, balet in sodobni ples, za posamični stil pa se otrok lahko opredeli z vstopov v osnovno šolo oz. od 7 leta dalje.

Ples v tem starostnem obdobju je pomemben za otrokov razvoj. Treningi v skupinah so še vedno obarvani igrivo in predvsem otroku zanimivo.Vsebujejo vaje, s katerimi se učimo osnovnih plesnih tehnik preko plesnih igric, spoznavamo in raziskujemo prostor po diagonalah, tleh, s poskoki in otroško improvizacijo. Zgodbice pa nas popeljejo v svet plesnih koreografij.